רפואת שיניים
משרתי צה"ל זכאים לטיפול שיניים זמין ונגיש, כל תקופת זמן סדירה. מרפאות השיניים קיימות מרמת החטיבה ומעלה, ומפוזרות ברחבי הארץ בקרבה לבסיסי צה"ל השונים. על מנת לאפשר גמישות במענה, קיימות גם מרפאות שיניים ניידות שמגיעות עד ליחידות השדה בהזמנת היחידה. מערך רפואת השיניים מעניק בנוסף סל טיפולים מורחב למשרתים המוכרים כזכאי ת"ש, זאת בהגשת בקשה למרפאת היחידה.
כמו כן, קיימת תכנית מיוחדת של מערך רפואת השיניים שנקראת "כתרים ללוחמים". עיקר התכנית הוא טיפול שיקומי ללוחמים שסיימו את הכשרתם, הכולל עד ארבע יחידות של כתרים ו/או שתלים לצורך השלמת שיניים חסרות ושיקום שיניים פגועות.
ראשית - נפריד בין טיפולי שיניים ראשוניים ועזרה ראשונה לבין טיפולי מומחה מתקדמים
-
עזרה ראשונה 24/7 וטיפולים ראשוניים:
מרפאות השיניים בפריסה בבסיסים השונים ומספקים טיפולי רופא ראשוני וטיפולי שגרה והיגיינת הפה בתיאום תור וכן שירותי עזרה ראשונה בשעות הפעילות באמצע השבוע (ע"פ רוב 08:00-17:00)
לתיאום תור למרפאות היחידתיות יש ליצור קשר ישירות מול המרפאה.
תור למרכזי הרפואה יש לקבוע מול מערכת זימון התורים.
על פי המלצה יש להגיע לבדיקה שגרתית אצל רופא שיניים אחת לשנה, לאחר ביקור אצל רופא שיניים ייקבע המשך הטיפול.
תיאום תור לשיננית (הסרת אבנית) יתבצע אל מול המרפאה המבוקשת או מול מערכת זימון התורים - יש לוודא ביקור קודם בשנה האחרונה.
המרכזים המספקים שירותי עזרה ראשונה ברפואת שיניים לכל חייל פונה, ללא תלות במקום שירותו במרכזים הבאים (יש להתעדכן בטבלה מטה בזמני פעילות המרכז):
מרפ"א 8281 (חיפה)*
אזרחי –04-8300223/395
וואטסאפ- 052-3071759
מרפ"א 8283 (קריית ההדרכה)
אזרחי - 073-3772855/6
או 073-3772222
מרפ"א 8282 (צריפין)
אזרחי - 073-3409115
וואטסאפ- 052-9023978
מרכז רפואי ירושלים (מר"י), מרפ"א 8284
אזרחי - 02-5425209
או 02-5425196
שירותי עזרה ראשונה לאורך כל שעות היממה, בכל ימות השנה (24/7), ניתנות במרפאות הנ"ל:
אין צורך להתקשר טרם ההגעה
מתי עליי לפנות למרפאת שיניים לעזרה ראשונה?
מקרים בהם אני לא צריך -
1. בכל המצבים הקשורים לשאריות מזון תקועות בין השיניים - השתמשו בחוט דנטלי בעדינות בכדי לנקות את האזור משאריות המזון שנתקעו.
2. רגישות של השיניים לקור/חום - במצב זה קבעו תור רגיל במרפאת השיניים בבסיס.
3. דלקת חניכיים - (שלא מלווה בחום).
מקרים אלו מצריכים בדיקת רופא אך לא דחופים בכדי להגיע לעזרה ראשונה. אם אתם סובלים מבעיות אלו - קבעו תור במרפאת שיניים בבסיס.
מקרים בהם אני צריך -
1. כאב שיניים חמור - אשר לא נרגע לאחר משככי כאבים.
כאב שמעיר בלילה ומקשה לתפקד כרגיל.
2. קושי/הגבלה בפתיחת הפה.
3. כל חבלה בחלל הפה.
4. שן שבורה - כתוצאה מחבלה/ סתימה או כתר שנפל.
אם את/ה סובל/ת מאחת מהבעיות הנ״ל.
פנה למרפאת שיניים לעזרה ראשונה
מרפאת השיניים ביחידה פעילה בימי א'-ה' בין השעות 08:30-17:00
בין השעות 12:00-13:00 מתקיימת הפסקת צהריים.
במקרים דחופים ניתן להגיע למרפאת השיניים לעזרה ראשונה בשעות הפעילות - יש להודיע על כך טרם ההגעה.
שימו לב - קבלת הטיפול תהיה בין תורים ולכן צפויה המתנה.

-
מספרי טלפון לכלל מרפאות צה"ל:
לבירורים בנושא עזרה ראשונה לרפואת שיניים ואחרים ניתן לפנות למוקד ׳מקול הלב׳ *6690
כלל מרפאות השיניים בצה"ל – שירותי רפואה לפי מיקומי היחידות:
2. טיפולי מומחים
לאחר בדיקת רופא שיניים צבאי ראשוני, ייקבע הצורך בטיפולים נוספים, קבלת הפניות והמשך מעקב. לאחר קבלת הפניה או המלצה לטיפול מתקדם ניתן לקבוע תור ולפנות לספק או למרכז הרלוונטי.
דרכי התקשרות לתיאום תורים למרכזי רפואת השיניים של צה"ל - במרפ"אות ובמרכז לרפואת שיניים של צה"ל בשיבא תל השומר.
-
קביעת תורים לבדיקות - קובעים באפליקציית זימון התורים או דרך מוקד בטלפון *6690 (שלוחת רפואת שיניים)
-
תיאום תור לטיפולים מתקדמים - כולל עקירות, סתימות וטיפולי מבנה יש לתאם לאחר ביקור אצל רופא שיניים צבאי.
-
ניתן ליצור קשר באמצעים הבאים:
* יש לוודא קבלת הפניה לפני תיאום תור
-
ניגשתי למיון ללא הפניה מרופא, איך אני מבקש בקשה לכיסוי תקציבי על המיון?הכן צילום של מסמכי המיון המלאים, בצירוף מכתב בקשה אודות נסיבות הפניה למיון ובקש טופס "119" (אסמכתא תקציבית בדיעבד עבור פניה למיון). את הפניה יש להגיש למרפאת היחידה/חוג"ד/רופא היחידה לצורך בחינתה. **יש לשים לב - לא ניתן לקבל אסמכתא תקציבית בדיעבד לפניה למלר"ד שאינו בבית חולים ציבורי** לצורך אישורה, הפניה צריכה לעמוד בקריטריונים הרשומים בהו"ק 281.119 - גורם פיקודי שאינו רפואי לא מוסמך לאשר לחייל פניה למיון. במידה והפניה אושרה, עליך לשלוח בעצמך את האסמכתא לבית החולים ולוודא סגירת החוב מולם. במידה והפניה לא אושרה , ניתן לערער לגורם רפואי בפיקוד. במידה והערעור נדחה, לא ניתן לערער שוב.
-
ניגשתי למיון בעקבות תאונת דרכים עם רכב אזרחי. אפשר להגיש בקשה ל119?ניתן להגיש בקשה לאישור תקציבי בדיעבד. יש לשים לב לטפסים נוספים שיש לצרף לבקשה - אישור משטרת ישראל אודות קיום התאונה וטופס ויתור סודיות חתום (קיים בטופס הבקשה). ללא זה, לא ניתן יהיה לאשר את הפניה למיון. -- במידה והינך נדרש בהזמנת שירות העברה לבית חולים באמבולנס, יש לפנות למד"א להזמנת השירות. יש לשמור את שטר החוב המתקבל בסיום הנסיעה ולפנות למד"א בצירוף צילום תעודת חוגר וצילום שטר החוב בקישור הבא: https://www.mdais.org/contactus שימו לב, במידה ופנית לקבלת שירות למוקדי רפואת דחופה או שירותי העברה באמבולנס שאינם תחת הסכמי צה"ל – לא יינתן החזר כספי עבור השימשו בשירות וכן המלצות רפואיות אשר יינתנו במוקדים אלו יידרשו בבחינה של מרפאת היחידה.
-
פוניתי למיון באמבולנס וכעת קיבלת שטר חוב הביתה. מה עליי לעשות?לצורך כיסוי החוב, יש לשלוח צילום תעודת חוגר למד"א במספר הפקס הרשום בשטר החוב. עליך לוודא את סגירת החוב מול מד"א.
-
אני איש קבע ואני לא מבוטח במסגרת ביטוח פרטי. האם אני יכול להזמין רופא הביתה?כן. "חבר" מפעילה שירות "לבריאות VIP". רכישת השירות לא מחייבת הצטרפות מוקדמת והתשלום הינו רק עבור השירות המבוקש. (מידע נוסף)
-
האם אוכל לקדם בדיקת מומחה דרך המיון?יש לנו נטייה לחשוב שבמיון אפשר לבצע כל בדיקה רפואית שקיימת. מטרת המיון היא להבין האם מטופל נמצא בסכנת חיים ואיך אפשר לעזור לו. יש בדיקות רלוונטיות עבור על בעיה מצילת חיים. אין אפשרות לבצע במיון בדיקות דם מסוימות, אי אפשר לעבור בדיקת נוירולוג כי מחכים לתור חודשים (לדוגמה..) ואין בדיקות MRI. בנוסף סדר ההגעה למיון לא מבטיחה את סדר הטיפול. במיון - מי שדחוף מטופל קודם - לכן נדרש להיעזר בסבלנות.