top of page

פרופיל רפואי וועדה רפואית

פרופיל רפואי – הפרופיל הרפואי קובע את כשירות החייל לתפקידים מסוימים.

משמעות הפרופיל היא לוודא התאמת החייל לתפקידו.

לצורך העניין – חייל עם בעיה רפואית בעין ולא יכול לבוא במגע עם שמנים וחומרים אחרים. מה נדרש ממנו לעשות? התהליך במקרים כאלו הוא בדיקת רופא יחידה והפניה לרופא עיניים.

רופא עיניים יבדוק את המקרה והתאמתו לתפקיד אותו הוא מבצע. במידה ואכן רופא העיניים מסכם כי אסור על החייל לבוא במגע עם חומרים מסוג כאלו או אחרים יכתוב זאת והחייל יחזור לרופא היחידה עם סיכום הרופא והמלצותיו. רופא היחידה יזין את ההמלצות ויפנה אותם בהתאם לצורך לשני גורמים לרוב. הראשון הוא קרפ"פ שתפקידו במקרה זה לאשר ולסווג פטורים והמשך טיפול והשני וועדה רפואית. תפקיד הוועדה לאחר השלמת הבירור הרפואי היא להתאים סעיף ליקוי אשר מעיד כי לחייל בעיה רפואית ובהתאם לסעיף ליקוי ישתנה הפרופיל.

במקרה מעלה החייל עם הבעיה בעין לאחר הוועדה רפואית יותאם לו סעיף ליקוי שמתאר את הבעיה הרפואית ובהתאם לכך יורד הפרופיל. מתוך כך גם תגזר המשמעות כי אסור על החייל לבוא במגע עם חומרים דליקים ושמנים. וכך בעצם פרופיל החייל השתנה וכך גם תפקידו נדרש בשינוי.

 

מטרתה של הועדה הרפואית היא לקבוע את הפרופיל הצבאי של חיילים בשירות פעיל. הוועדה עצמה לאו דווקא כוללת צוות של רופאים ויכולה לכלול גם רופא אחד בלבד וגם לרופא זה לא חייבת להיות התמחות רלוונטית כלשהי לטענותיו הרפואיות של החייל. הסיבה לכך היא שוועדה רפואית היא למעשה גורם מנהלי שתפקידו לאשר (או לדחות) את ההמלצות של הרופא שבדק את החייל בפועל, ולקבוע את פרופיל החייל כמתבקש בפקודות המטכ"ל.

בישיבתה, בוחנת הוועדה את המסמכים הרפואיים שהוגשו לה על ידי הרופא או הרופאים שבדקו את החייל. מסמכים אלה כוללים בדרך כלל המלצה של הרופא/ים לגבי הפרופיל המתאים לחייל או סעיפי ליקוי ועל הוועדה לבחון את הדברים, לקבל או לדחות את המלצת הרופא ובכך בעצם לקבוע את הפרופיל הרפואי של החייל.

ניתן לתאם תור לועדה רפואית למשרתי הסדיר (חובה וקבע) דרך אפליקציית זימון התורים ודרך מוקד מקול הלב בטלפון *6690 לאחר קבלת הפניה מתאימה, יש להצטייד בכלל המסמכים הרפואיים הרלוונטים.

ערעור על ועדה רפואית- בסיום ועדה רפואית בקבלת המסמך המסכם כתוב מטה את דרכי הפניה לערער על ועדה רפואית.
יש לפנות במכתב לענף מיון רפואי במפקדת קצין רפואה ראשי תוך חודש ממועד הוועדה.

 

 

 

הפרופילים הקיימים בצה״ל:

פרופיל 97: בריא לחלוטין - כשיר לשרת ביחידות שדה שונות בכל חילות הלוחמים והיחידות המובחרות. במקרים של בעיות רפואיות קלות, ילווה הפרופיל בסעיפי ליקוי שאינם מורידים את הפרופיל אך פוסלים כמה תפקידים בהתאם לסוג הסעיף וחומרתו.

פרופיל 82: בריא עם מגבלה קלה – כשיר לשרת ביחידות השדה השונות ובחיל הרגלים בהתאם לסעיף הליקוי.

פרופיל 72: מגבלה בינונית – למשל אסטמה קלה, בעיות ברכיים וגב ועוד– כשיר לשירות קרבי בכל היחידות הלוחמות מלבד ביחידות החי"ר והסיירות.

פרופיל 64: כשיר לשירות במערכים תומכי לחימה – כשיר לשרת במספר תפקידי לחימה כמו מאבחן ביטחוני מבצעי בגדודי המעברים ומפקד כיתה (מ"כ) בהתאם לסעיפי הליקוי.

פרופיל 45: סעיף בריאותי בדרגה נמוכה אשר מאפשר להשתבץ בגדודים לא כלוחם ולא באחזקה.

פרופיל 25: פרופיל הניתן למתנדבים רפואיים או נפשיים שהחליטו להתגייס לאחר שנמצאו בלתי כשירים לשירות (מועלים מפרופיל 21 או 24).

פרופיל 24: בלתי כשיר לשירות הצבאי באופן זמני – למשל בעקבות ניתוח או פציעה – הפרופיל יתעדכן מחדש לאחר סיום תהליך רפואי או ערעור על המצב הרפואי לאחר תקופת זמן מסוימת שתקבע ע"י הרופא בלשכת הגיוס.

פרופיל 21: בלתי כשיר לחלוטין לשירות מסיבות רפואיות או נפשיות. קיימת אפשרות להגשת בקשה להתנדבות והעלאה לפרופיל 25.

*איש קבע המקבל המלצה לפרופיל 21 - נדרש במעבר ועדה רפואית, לאחריה מפגש עם רופא תעסוקתי בנושא שאלת הכשירות לתפקיד - אם לא כשיר לשרת בתפקידו - ישלח לועדה להתרת התחייבות, אם כשיר - ימשיך שירות עם הגבלות/פטורים.

מצורף מדריך ל'חייל המשתחרר מצה"ל' לאחר קביעת פרופיל 21 או קביעת אי כשירות זמנית לשירות - רפואה שלישונית

האתר הינו יוזמה עצמאית שמטרתה להנגיש את שירותי הרפואה בצה"ל

יהל לאור - סמל רפואה בקליק
bottom of page